De Kaladene

Over the rainbow

Mijn Goldens, die “over the rainbow” zijn gegaan.

Wind Beneath My Wings v.d. Kaladene (Teuntje)

Zoveel te vertellen over haar. Teuntje heeft het erg goed op de show gedaan: in totaal heeft ze 5x uitmuntend behaald, waarvan twee keer 3U.  Ze heeft 4 nesten gehad van Fiveshill How Dare You (28 mei 2005); van Dewmist Satellite (16 december 2006); van Majik Field Day (8 mei 2008) en van Multi Ch. Non-Stop James Bond (16 april 2010). Ze geniet nog steeds van haar ‘ouwe’ dag en is mij inmiddels erg dierbaar geworden. Niet in de laatste plaats omdat zij ná haar laatste nest veel heeft meegemaakt, cq. is overkomen. Buiten een baarmoederontsteking, twee nieuwe kruisbanden en een operatie aan haar knie (arthrose) , was ze op bijna 9-jarige van de ene op de andere dag verlamd. Lees haar bijzondere verhaal dat in het tijdschrift Vedias heeft gestaan, waarin beschreven wordt hoe zij hiervan hersteld is, terwijl de weekendarts mij meedeelde dat hij niets meer voor haar kon doen….. Haar hart was niet goed meer, Daarna volgde nog 2x een herseninfarct, maar steeds weer herstelde ze er van en ging dapper door. Met nodige hulpmiddelen kon zij toch nog twee jaar  genieten en konden wij haar verwennen!

De wilskracht bleef, maar haar lijf was op. Dag lieve lieve Teun!

cake 2003-06-17
star 2019-02-04

Wind Of Change v.d. Kaladene (Jip)

Jip was mijn clown van de roedel: altijd vrolijk en soms op haar manier ondeugend. Ook was ze ontzettend aanwezig in haar gewoontes: in de ochtend altijd met haar wandelen, even alleen aandacht en lekker verwend worden, ze kwam me halen, zodat ik het niet vergat. ’s Middags tegen etenstijd kwam ze me halen, zodat ik niet kon vergeten te voeren. Ieder rondje naar de wei, Jip stond voor me om het maar niet te vergeten. Chronologisch was Jip nog niet aan de beurt, maar ze had grote pech. De laatste week van haar leven is een rollercoaster geweest. Maandag is ze gaan overgeven, dinsdag naar de dierenarts, woensdag weer terug en een spoedoperatie ondergaan vanwege vermoeden na echo dat er ‘iets’ in de darmen zat. Onvoorstelbaar als je dan ziet wat daar uit is gekomen en waar we niets van gemerkt hebben. Er volgen twee spannende dagen waarin Jip intensief door de dierenarts  wordt gecontroleerd en behandeld. Vrijdagavond verslechtert ze opeens heel snel en mocht ik direct met haar komen bij mijn eigen dierenarts. Met zeer weinig hoop is ze toch nog opengemaakt, maar al gauw was duidelijk dat dit een lijdensweg zou gaan worden. We hebben Jip niet meer wakker laten worden. Het gemis is groot!

WELTERUSTEN LIEVE JIP, met je eeuwig kwispelende staart!

cake 2005-05-28
star 2017-05-12

Vévé-Essopé v.d. Kaladene (Toto)

Toto heeft ruim twee jaar de oudste van mijn roedeltje mogen zijn en is daardoor dus ook lekker veel verwend! Ze was op haarzelf, maakte zich nergens druk om, ging altijd haar eigen gang en was de dame van het span. Alleen met de Puzzle heeft ze, toen hij pup was, gespeeld. Was het toeval dat ze allebei heel slecht konden zien?
Toto was een heel speciaal hondje: in bijna alles een reïncarnatie van haar betovergrootmoeder Twice en ook vader Chivas was in haar duidelijk aanwezig. Het gemis zal weer erg groot zijn, maar we weten dat het zo niet verder kon. Vaarwel, lieve schat!

 

cake 2002-03-09
star 2015-12-19

Yuanita of Sweet Gypsie Rose (Daantje)

Daantje heb ik in februari 2000 opgehaald in België bij de familie Stouthuysen. Ze groeide uit tot een mooie en heel lieve Golden. Ze scoorde in haar showcarrière altijd uitmuntend. Ze was superzacht van karakter en ook bescheiden in de roedel. Ze heeft drie nesten gehad waarvoor ze uitmuntend gezorgd heeft; eentje van Laburnum’s Double Oseven en twee van Sequins Shamrock. Alle baasjes van deze pups zijn heel blij met een zoon of dochter van Daantje. Omdat we al vanaf afgelopen november wisten dat ze niet meer beter kon worden, hebben we haar veel extra aandacht liefde, knuffels en lekker eten kunnen geven. Ze was pas 9½ jaar oud, maar ze heeft het dubbele aan liefde ervoor terug gegeven. Het was een schat!

cake 1999-12-12
star 2009-09-14

Private Collection v.d. Kaladene (Lotje)

Op de show heeft Lot alleen maar uitmuntend gescoord, ze is reserve-jeugdwinster en ze heeft ooit een zware fokkersklasse op de Belgische Kampioenschapclubmatch gewonnen. Ze heeft 4 nesten gehad. Achtereenvolgens van Chivas op 9 maart 2002; van Int. Kamp. Inassicas Coriander op 17 juni 2003; van Ned. Kampioen Sequins Shamrock op 12 februari 2005 en van Dewmist Sky Channel op 16 juli 2006. Zij heeft maar even mogen genieten van haar pensioen en wij van 4 generaties Kaladene in huis. Helaas mocht ze niet zo oud worden. Op 4 september was ze nog één na beste veteraan bij KV Rijnland en nog geen 4 weken later hebben we haar moeten laten inslapen vanwege een onverwachts grote tumor. Rust zacht lieve, lieve Lot.

cake 1999-09-15
star 2010-09-30

Ob La Di Ob La Da v.d. Kaladene (Puck)

Puck was een kind van Gigi en Chivas. Ze heeft in haar showcarriere een paar keer uitmuntend gehaald. Ze kon helaas niet voor nageslacht zorgen vanwege ongewenste puppyloosheid. Naarmate ze ouder werd, ging ze steeds meer lijken op Chivas, zowel in uiterlijk als in sommige gedragingen. Op 5 mei 2013 is ze totaal, maar dan ook totaal onverwachts overleden. Ze liep haar dagelijkse gangetje op ons weggetje. Ze was een schat van een hond, die door haar doofheid, extra aandacht kreeg, zodat ze niet in zichzelf zou keren! In de roedel was ze onverstoorbaar en ging ze haar eigen rustige gangetje.

Lieve Puck, we moeten er mee leren leven:

  • dat we je weg moesten duwen als we de vloer wilden dweilen,
  • dat je niet meer de oren likt van de andere honden,
  • dat je niet meer probeert op de stoel te klimmen als we gaan eten,
  • dat je niet meer voor de toiletdeur ligt,
  • dat je niet meer bang bent voor de flitsen.
cake 1999-09-09
star 2013-05-05

Laburnum’s Radio Ga Ga (Gigi)

Gigi is gefokt door mijn beste vriendin Marion Dingley en zij is bij mij in huis gekomen toen ze acht weken was. Gigi kreeg vier nesten met totaal 37 pups!! Ze heeft haar hele eerste nest (8 pups) overleefd en ze was in veel dingen een heel bijzondere hond. Tot op hoge leeftijd was ze zo gezond als een vis, zonder medicijnen, volop in beweging en ging ze nog mee op de lange wandelingen. Na haar 16e verjaardag, die we zeer uitbundig hebben gevierd, heeft ze nog zo’n 6 maanden zich prima vermaakt op de Kaladene. Vanaf mei wilde ze steeds meer, alleen maar lekkere, dingen eten en uiteindelijk hield ook dat op. We vonden het heel speciaal dat mijn ‘Queen’ Gigi zo lang bij ons mocht zijn.

cake 1995-11-15
star 2012-08-25

Grand Slam Chrissy v.d. Kaladene (Chrissy)

Chris was een kleindochter van Twice As Nice v.d. Drunenborgh en een dochter van Another One v.d. Kaladene. Ze heeft in haar showcarrière diverse mooie uitmuntends behaald en ze heeft vier prachtige nesten gehad van Guldklimpen’s V.V.S.O.P. (Chivas) en Ritzilyn Callaghan. Haar kinderen scoren uitmuntend op allerlei gebied, maar spannen de kroon in hun trouw aan de mensheid. Ze heeft via haar dochter Never Be Clever v.d. Kaladene en kleindochter Pearl Drift Primrose Beauty haar genen mogen voortzetten; we hebben zelfs een happening gehad waar zes generaties elkaar ontmoet hebben. Chris was daar de betovergrootmoeder. Chris was de grande dame in mijn roedel; mooi was haar karakter, haar leven en haar leeftijd.

cake 1995-06-25
star 2009-01-08

Another One v.d. Kaladene (Fergie)

Met Fergie heb ik maar één nest met Amirene Superbowl gefokt. Het was een ‘Great’ en ‘Grand’ nest en ik heb daar Grand Slam Chrissie uit gehouden. Daarna mocht Fergie bij mijn zus Rose-Mary en zwager Jacques gaan wonen. Ze hebben ruim 12 jaar uitmuntend voor haar gezorgd en haar als een prinses behandeld. Ze liep tot op hoge leeftijd als een dametje en haar vacht glansde altijd. Op 13-jarige leeftijd werd ze Superveteraan bij de GRCN. Dag lieve schat.

cake 1993-03-12
star 2008-05-11

Revival Valentin v.d. Kaladene (Gammon)

Gammon was dus de enige teef in haar nest. Dat was geen reden om haar niet aan te houden, want het was een plaatje. Ze heeft mooie resultaten op de show gehaald, waaronder een res. Kampioenschap. Ze was in haar tijd echt de alfateef in mijn roedel en liet zich dus niet zo gauw door mijn eigen reuen dekken. Als een vreemde reu gebruikt werd, was er geen enkel probleem. Gammon heeft nesten gehad van Guldklimpens Veni Vidi Vici, Guldklimpens V.V.S.O.P., Villain Jeanton en Gunhills Over The Moon. Gammon heeft niet zo oud mogen worden. Ze kreeg een hartaandoening. Met goede pillen, kon ze nog even langer van het leven genieten, maar op die bijzondere dag heb ik een bijzondere hond moeten laten gaan.

cake 1993-02-14
star 2004-02-29

Guldklimpens V.V.S.O.P. (Chivas)

Mijn kanjer was Chivas. Hij was in alles uitmuntend, zowel op show als in karakter. Hij heeft zo’n 200 kinderen gekregen en ook die muntten uit in karakter en hun instelling op de mens. Tot op zeer hoge leeftijd zag hij er prachtig uit en ging hij mee naar de show. Dat was zijn lust en zijn leven en hij is drie keer achter elkaar Superveteraan van de GRCN geworden. Hij heeft met mij veel lief en leed gedeeld. Ik heb hem heel lang bij me mogen houden en daar ben ik dankbaar voor!

cake 1991-10-18
star 2006-08-30

Guldklimpens Veni Vidi Vici (Robbedoux)

Robbedoux heb ik met zijn broer Chivas zelf opgehaald bij zijn fokster Jane Saethe in Zweden. Hij was echt de roedelleider en iedereen beschouwde hem als zodanig. Hij heeft slechts één zoon gekregen en dat feit is op zich heel uniek in de hondenwereld. Hij scoorde altijd uitmuntend op de show. Op de leeftijd van zes jaar is hij in Katwijk gaan wonen. Daar heeft hij nog bij Koos en Nico een heerlijke tijd gehad met zijn Goldenvriend Iwan en ging hij iedere dag naar het strand.

cake 1991-10-18
star 2001-06-25

Fashion Boy v.d. Kaladene (Floyd)

Floyd heeft zijn leven doorgebracht bij Ad en Anja van Kaam in Sassenheim. Ik heb hem erg veel geshowd en bijna altijd stond hij uitmuntend geplaatst. Hij is in zijn showcarrière zelfs eenmaal Nederlands Kampioen en de beste van zijn ras geworden. Hij is één keer vader geworden, maar verder is hij niet gebruikt voor de fokkerij. Hij was geliefd door iedereen in zijn omgeving. Dat was ook niet moeilijk, want daar zorgde hij zelf wel voor.

cake 1989-12-13
star 2001-11-12

Fashion Girl v.d. Kaladene (Bo)

Bo was mijn eerste zelfgefokte Golden waar ik de derde generatie mee kon opzetten. Ze woonde bij Nies en Aad Schaap. Ze vond showen niets, maar die ene keer dat ze er was, haalde ze een mooie uitmuntend. Ik heb twee nestjes met haar gefokt. Beide nesten bestond uit 3 reuen en 1 teef. Het eerste nest kreeg ze van Standfast Angus en het tweede was van Guldklimpens V.V.S.O.P.

cake 1989-12-13
star 2004-01-01

A little Laburnum v.d. Drunenborgh (Lizzy)

Lizzie was een halfzus van Danzka en met haar hoopte ik de mooie lijn van haar moeder Kamp. Ilione v.d. Drunenborgh voort te kunnen zetten. Van het enige nest dat zij kreeg van Westley Floyd kon ik helaas door omstandigheden niets aanhouden. Jack en Tineke v.d. Mey hebben ruim 14 jaar van haar mogen genieten en uitstekend voor haar gezorgd.

cake 1989-06-19
star 2003-11-18

Lumi-Blonde v.d. Kaladene (Sabi)

Sabi was mijn eerste eigen gefokte teefje en ze heeft twee nesten gehad, namelijk van Westley Floyd en het tweede was het eerste nest van Chivas. Zij woonde bij Henk en Lien Drommel. Ze heeft met Henk jachttraining gedaan, C en B-diploma’s behaald en op de show haalde ze uitmuntend en zeer goed en is ze ook nog een keertje geplaatst geweest.

cake 1988-03-14
star 2000-05-18

Twice As Nice v.d. Drunenborgh (Twice)

Twice was echt Twice As Nice. Ze was de derde in de rij en daarnaast deed ze alles wat die andere twee nog nooit bedacht hadden. Ze had veel will to please en was superslim. Op zijn tijd was dat wel lastig. Ze is de stammoeder van bijna alle Kaladene Goldens en soms zie ik, vijf generaties verder nog bepaalde leuke dingen van haar terug. Op de show haalde ze altijd uitmuntend. Ze heeft vier nesten gehad van respectievelijk Westley Foyd (2x), Jaskar Alexander en Amirene Superbowl.

cake 1988-02-07
star 2001-11-26

Danzka d’Ilione v.d. Drunenborgh (Danzka)

Danzka kwam er bij omdat ik showen leuk ging vinden. Daar heeft zij zich niet onbetuigd gelaten, want ze is twee keer Nederlands Kampioen geworden en ze stond bijna altijd geplaatst. Danzka heeft ook diverse C en B diploma’s in de jacht behaald. Zij heeft helaas nooit pups kunnen krijgen; in die tijd stond het vruchtbaarheidsonderzoek nog in de kinderschoenen. Ze was een schat van een hond, deed alles wat ik vroeg en ze was altijd lief voor mij en iedereen.

cake 1985-02-09
star 1998-11-19

Elfra v.d. Drunenborgh (Elfra)

Elfra was mijn eerste Golden. Ze heeft het zeer goed op de show gedaan. Pas toen ze veteraan was, scoorde ze uitmuntend en haalde ze de ene na de andere veteranenprijs binnen. In 1986 en 1988 heeft ze twee nestjes gehad van Villa Gillesa’s Leading Kadanz en daarmee was de basis gelegd voor mij van het fokken van Golden Retrievers. Ze heeft C en B jachtdiploma’s behaald, op zich een hele prestatie, want er zat echt een koppie op.

cake 1982-07-23
star 1995-01-11